Dento Iwama Ryu Aikido - Aikiken - Prvi međunarodni seminar u Srbiji !

Dento Iwama Ryu Aikido - Aikiken - Prvi međunarodni seminar u Srbiji !

Petar GolaboskiDana 15.10.2009.g. uspešno je održan jednodnevni Prvi Međunarodni Dento Iwama Ryu Aikido  Seminar u Srbiji ! Seminar je vodio Majstor Petar Golaboski iz Makedonije, Crni pojas 3. Dan Dento Iwama Ryu Aikido, u organizaciji Internacionalne Aikido Akademije i Srpskog Aikido Saveza.

Tema seminara su bili:

  • Osnove rada sa Bokenom (drvenim mačem), i
  • Primena školskih aikido tehnika za odbranu od napada Bokenom.

Ova tema se u potpunosti uklapa u naš sistem vežbanja, i deo je Programa za polaganje IAA i SAS. Neposredan pristup, velikodušno zalaganje Majstora Petra za prenošenje teško stečenog znanja, i motivisani učesnici, učinili su da seminar bude izuzetno plodotvoran.

Ovo je bilo prvo gostovanje Petra Golaboskog kod nas, ali mi se poznajemo jako dugo. Još dok je studirao u Beogradu, trenirao je aikido, kome je  kasnije dodat prefiks "realni". Najduže je trenirao kod mene, i još tada smo postali prijatelji. Otvorio je aikido klub u Ohridu, svom rodnom gradu. Kasnije se upoznao sa Iwama Ryu Aikidoom, i nastavio da se usavršava u tom pravcu. Naše druženje i saradnja su se nastavili, tako da sam u njegom klubu održao nekoliko aikido seminara.

Povezani tekstovi