Prvi Aikido Dento Iwama Ryu seminar u Rumuniji

Prvi Aikido Dento Iwama Ryu seminar u Rumuniji

aikido seminar u Rumuniji

U Bukureštu 4. i 5. juna ove godine, održan je Prvi Aikido Dento Iwama Ryu seminar u Rumuniji.Seminar je vodio Alessandro Tittareli, shihan 7.dan Aikido Dento Iwama Ryu, sa svojim asistentima.

Pored učesnika iz Italije, Nemacke i zemlje domaćina Rumunije, seminaru su prisustvovali i članovi  Srpskog Aikido Saveza i  Internacionalne Aikido Akademije – Dejan Katić, Vladimir Pavlica i Zoran Novaković, svi iz kluba Dinamična sfera Beograd.

Majstor Tittareli je jos jednom nesebično podelio svoje znanje i iskustvo (vise od 40 godina u aikidou – učenik Morihira Saita, i njegovog sina Hitohira) prikazavši niz tehnika iz taijutsu-a u kihon i ki no nagare formi kao i bazične tehnike štapa i mača – ken no suburi, ken no awase, jo no suburi, kumijo. Pokazan je visok nivo metodike podučavanja i davanja znanja što je i odlika Iwama ryu aikidoa koji se od ove godine i zvanično vežba u okviru Internacionalne aikido akademije.

Seminar je završen sa željom svih učesnika da se već koliko u septembru ponovo susretnu na seminaru u Ohridu, u Makedoniji.

{phocagallery view=category|categoryid=24}

Povezani tekstovi