Međunarodni letnji aikido seminar-Zlatibor 2009

Od 11-og do 19-og Jula 2009. godine održan je Međunarodni letnji aikido seminar na Zlatiboru, koji je vodio Bratislav Stajić. Predstavljen je novi program za polaganje, koji je savršeniji i sveobuhvatniji, od onoga koji je korišćen do sada, i koji omogućuje brži napredak,  daje široku osnovu, i predstavlja značajan kvalitativni skok u učenju aikidoa.

Možemo se bez ustručavanja pohvaliti, da je za  8 dana trajanja seminara, održano 20 treninga i 8 teorijskih predavanja. U okviru slobodnog dela, posetili smo vodopad na Zlatiboru u Gostilju,  Stopića pećinu, i etno selo Sirogojno.

Na seminaru je održano  polaganje za pojaseve. Rezultat polaganja: 8.kyu  Burmazović Aleksa, 3.kyu Burmazović Matija.

Milorad Vujović, trener Borilačkog kluba "Dinamična sfera", položio je za 4.Dan.

U svakom pogledu, ovaj seminar je bio bolji u odnosu na prethodne. Znatno bolji smeštaj, predusetljivo osoblje, kvalitetna i obilna ishrana, i naravno celodnevna posvećenost  Aikido veštini, kako u smislu bazičnih, tako i u vidu složenih i primenljivih tehnika.

Ukratko, na osnovu izjava učesnika seminara, koji su bez izuzetka oduševljeni sadržajem svakog segmenta seminara, možemo zaključiti da je seminar bio izuzetno uspešan.

Uostalom, mi postavljamo nove, više standarde. Nismo slučajno imali učesnike iz nekoliko klubova iz Rusije,  neki od njih su putovali i 6 000 km.

{gallery}zlatibor{/gallery}

Povezani tekstovi