Letnji aikido seminar - Zlatar jul 2008

Od 19. do 27. jula 2008.g. održan je Letnji aikido seminar - Zlatar 2008.  Ostao je u lepom sećanju. Bilo je  toliko  zadovoljnih i oduševljenih reakcija prezadovoljnih učesnika.. Seminar je postavio svima osmeh na lice, bar za neko vreme. Ukoliko želite da osetite makar  deo te atmosfere,  pronađite Borilački klub "Dinamična sfera" . Rado ćemo sa Vama podeliti naše utiske i treninge.

 

Smeštaj je bio organizovan u hotelu "Zlatar" sa bazenom, trim stazom i terenima za mali fudbal i košarku. Položaj hotela je  u prekrasnom ambijentu istoimene planine na nadmorskoj visini od 1235 m.  Okružen je četinarima, brezama i mirisnim livadama, bistrim jezerima iz kojih se može piti voda. Klima je mešavina blage mediteranske i kontinentalne klime, što ga čini idealnim mestom za pripreme vrhunskih sportista, tj. za nas.

Imali smo izuzetnu želju da nadmašimo sami sebe i ovaj smo seminar učinili zaista posebnim, naprednijim od svih do sada.  Program se odvijao prema predviđenom rasporedu:

  • Jutarnji futing na trim stazi, 20 minuta, sa vežbama disanja na čistom planinskom vazduhu
  • Jutarnji trening,  1 čas  15 minuta, prema predviđenom programu rada
  • Rekreacija u bazenu 1 čas
  • Večernji trening, 1 čas 15 minuta, prema predviđenom programu rada
  • Specijalna teoretska tematska predavanja u večernjem terminu.

Organizovali smo i posetu velikoj svetinji, Manastiru Mileševa, gde nas je dočekao Otac Nektarije. Veoma nadahnuto ispričao nam je bogatu istoriju Manastira. Nakon toga, dao nam je blagoslov da celivamo ruku Svetog Save.

Šetnje po prirodi, susret sa orlovima na jezeru Uvac, obilazak Nove Varoši, odlazak do Sjenice i večernja druženja, dodatno su oplemenili naš boravak na Zlataru.

Treninzi su održavani pod vedrim nebom, a  za vreme kiše koristili smo veliku zatvorenu salu. U sprovođenju programa pomogli su mi: Milorad Vujović za sve aktivnosti, Nenad Mitrović, fizička priprema i asistiranje na treninzima, Jelena Stajić, foto i video podrška.  Imali smo čast i da nam Majstor realnog aikidoa, prof. Dr Zoran Milivojević iz Niša,  održi predavanje iz informatike.

{gallery}zlatar1{/gallery}

 

 

Povezani tekstovi