Yoshinkan aikido - London septembar 2008

Bratislav Stajić je kao Gost Instruktor boravio na Međunarodnom Yoshinkan seminaru u Londonu.

Domaćin našeg boravka u Londonu, bio je Majstor Yoshinkan aikidoa, Dušan Dušanović. Seminar je održan u Kraljevskoj Masonskoj školi za devojke, od 18-og do 23-eg septembra 2008.g. Prisustvovali su odabrani učesnici iz više zemalja, a seminar je vodio Sensei Dejvid Rubens. Naročito je bila zastupljena tema Bazične aikido tehnike, a nakon toga, njihove varijante i kontra-tehnike. Poseban akcenat je bio na povezanosti i neophodnosti rada sa mačem (boken) i štapom (jo) radi boljeg razumevanja i izvodjenja aikido tehnika. Treninzi su bili veoma psiho-fizički zahtevni.

Bratislav Stajić je veoma zapaženo učestvovao u ovoj korisnoj razmeni znanja i iskustava. Svoj doprinos ovom seminaru, koji je posvećen razvoju aikido veštine, dao je demonstriranjem, objašnjavanjem i praktičnim podučavanjem, posebne varijante tehnike Irimi Nage sa visokim bacanjem. Naročito veliku pažnju pobudila je i njegova prezentacija Jiyu Waza-e, uz sažeto predstavljanje principa rada i metodologije učenja. Ova tema je bila izuzetno aktuelna i zanimljiva svim učesnicima.

Gost Instruktor je bio i Sensei Endi. Tom prilikom, zanimljivo je bilo videti kako Bratislav Stajić i Dejvid Rubens zajedno vežbaju.

Sensei Dejvid Rubens i Bratislav Stajić su nastavili uspešnu saradnju i napravili dugoročne konkretne dogovore za unapredjivanje i popularizaciju aikidoa.

{gallery}london08{/gallery}

Povezani tekstovi